Laatste nieuws

Groot nieuws uit onze kleine gemeenschap

De 6e editie van Moergestel Kerstdorp staat weer klaar. Van 16 tot en met 31 december zijn er weer diverse activiteiten.

1e Lustrum!

Feest, want voor de vijfde keer organiseren een aantal samenwerkende organisaties* Moergestel Kerstdorp en wel van 17 tot en met 30 december. Centraal staat onze prachtige kerk waarin een viertal speciale kerstgroepen komen staan. Maar ook het Trapistenklooster doet mee.

Een belangrijk onderdeel is weer de kerststallenroute (ongeveer 20 km) langs een 24-tal kerststallen. De start is vanaf de kerk op het St. Jansplein.

De kerststallenroute in de kern van Moergestel (speciaal voor wandelaars) is ongeveer 5,5 km en is ook nog in te korten.

De winkeliers en de horeca doen weer hun uiterste best om het centrum te voorzien van mooi verlichte kerstbomen en stallekes in de etalages. Maar ook u kunt zelf bijdragen aan de feestvreugde door een kerststalleke voor het raam te plaatsen of een sfeervolle verlichting aan te brengen. De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En….in Moergestel is het nog gratis parkeren!

Programma:

  1. De Kerststallenroute (5 en 20 km) van 17 – 30 dec.
    1. Bij voorkeur te bezoeken tussen 11.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste NIET open. De horecagelegenheden hebben afwijkende tijden. Kijk op hun website!
  2. Tentoonstelling in galerie de Verdieping van Moergestel Kreatief in Kerstsfeer en klassefoto’s van de basisscholen uit de jaren 1950-2000. Komt dat zien!
  3. Bijzondere kerstgroepen in de kerk:

a. van Jan Dijker (70 jaar oud)

b. Teun op ‘t Hoog met zijn Kerstcreaties

c. Beelden afkomstig van de zusters van Liefde

d. de Gotische kapellekes van Ellen Rijk

Openingstijden van de kerk op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur evenals Tweede Kerstdag.

4. Speciale besloten bijeenkomst in de kapel van de Nieuwenhof met de Oekraïners op 17 december.
5. 18 dec.: bijzondere bijeenkomst voor genodigden in het Parochiecentrum

Download de Kerstroute Moergestel Kerstdorp 2022

Begin 2022 is Erfgoed Moergestel gestart met het verzamelen van achtergrondinformatie over prominente gebouwen, monumenten en straten.

Heeft u ook een mooi verhaal over een monument in Moergestel?

Schrijf ons er dan over en dan plaatsen wij dit op de site.

Voor de 4e keer organiseren een aantal samenwerkende organisaties*  Moergestel Kerstdorp van 18 tot en met 30 december. Het richt zich op alle leeftijden en het speelt zich af  zowel in centrum van ons dorp als in het buitengebied. Deelname aan de activiteiten van Moergestel Kerstdorp is gratis. Door de coronamaatregelen is het programma iets beperkter.

Een belangrijk onderdeel is weer de kerststallenroute (ongeveer 20 km) langs een 24-tal kerststallen. De start is vanaf den Boogaard op het St. Jansplein of vanaf Streekpark Klein Oisterwijk. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij den Boogaard, bij NOVY en het toeristisch informatie Punt (TIP) in Tiliander in Oisterwijk. Ook staat de route op www.bezoekoisterwijk.nl. De  kerststallenroute in de kern van Moergestel (speciaal voor wandelaars) is ongeveer 5 km en is ook nog in te korten. Deze start ook vanaf den Boogaard.

De winkeliers en de horeca in het centrum fleuren Moergestel op met (verlichte)

kerstbomen/kerstkransen en stallekes in de etalages.

De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En….in Moergestel is het nog gratis parkeren! Uiteraard wordt rekening gehouden met de Corona-maatregelen.

Kijk voor de laatste informatie op www.bezoekoisterwijk.nl

Het programma is als volgt:

18 dec. 14.00 uur        Vredesbijeenkomst met inspirerende inleidingen en discussies in Den Boogaard.  Pastor Theo te Wierik, voormalig pastoor in Moergestel,    leidt deze bijeenkomst. Ook de kinderen zijn welkom.

18 dec. 14.00 en          Poppenkastvoorstelling van poppentheater KrisKras 15.15 uur         in den Boogaard voor de kinderen vanaf 4 jaar

19 dec. 11.00             Hele dag Workshops: dominostenen bouwen in Kerstsfeer verzorgd door het Dutch Dominoteam in den Boogaard met de Falldown. Finale rond  15.30 uur

19 –31 dec.                De Kerststallenroute (5 en 20 km) is bij voorkeur te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste niet open

19, 22 en 26 dec.        Tentoonstelling in Den Boogaard met als thema: Kerstmis…vrede voor iedereen. Speciaal ook voor kinderen. Openingstijden: 11.00 tot 16.30 uur.

Nadere info: Jan Vriens, tel. 0653.2926.35

De samenwerkende organisaties zijn:

  • Stichting Vrienden van St. Jan Den Boogaard
  • Deelnemers kerststallenroutes De Sonman
  • Ondernemend Moergestel Galerie de Verdieping
  • Citymanagement Oisterwijk Cultureel Erfgoed Moergestel

Vanaf 5 september drie weekenden lang, zaterdagh en zondag van 11.00 tot 17.00u geopend in Den Boogaard.

Enkele foto’s uit de omvangrijke collectie van Ad Wolfs die momenteel worden tentoongesteld in de expositieruimte van de Stichting Erfgoed Moergestel onder de titel “Het Rijke Roomse Leven in Moergestel”.

© Copyright - Erfgoed Moergestel