Moergestel Kerstdorp 2021 ENIG LICHT IN DE DUISTERNIS!

Voor de 4e keer organiseren een aantal samenwerkende organisaties*  Moergestel Kerstdorp van 18 tot en met 30 december. Het richt zich op alle leeftijden en het speelt zich af  zowel in centrum van ons dorp als in het buitengebied. Deelname aan de activiteiten van Moergestel Kerstdorp is gratis. Door de coronamaatregelen is het programma iets beperkter.

Een belangrijk onderdeel is weer de kerststallenroute (ongeveer 20 km) langs een 24-tal kerststallen. De start is vanaf den Boogaard op het St. Jansplein of vanaf Streekpark Klein Oisterwijk. Een routebeschrijving is te verkrijgen bij den Boogaard, bij NOVY en het toeristisch informatie Punt (TIP) in Tiliander in Oisterwijk. Ook staat de route op www.bezoekoisterwijk.nl. De  kerststallenroute in de kern van Moergestel (speciaal voor wandelaars) is ongeveer 5 km en is ook nog in te korten. Deze start ook vanaf den Boogaard.

De winkeliers en de horeca in het centrum fleuren Moergestel op met (verlichte)

kerstbomen/kerstkransen en stallekes in de etalages.

De organisatie van Moergestel Kerstdorp heeft voor elk wat wils. En….in Moergestel is het nog gratis parkeren! Uiteraard wordt rekening gehouden met de Corona-maatregelen.

Kijk voor de laatste informatie op www.bezoekoisterwijk.nl

 

Het programma is als volgt:

 

18 dec. 14.00 uur        Vredesbijeenkomst met inspirerende inleidingen en discussies in Den Boogaard.  Pastor Theo te Wierik, voormalig pastoor in Moergestel,    leidt deze bijeenkomst. Ook de kinderen zijn welkom.

 

18 dec. 14.00 en          Poppenkastvoorstelling van poppentheater KrisKras 15.15 uur         in den Boogaard voor de kinderen vanaf 4 jaar

 

19 dec. 11.00             Hele dag Workshops: dominostenen bouwen in Kerstsfeer verzorgd door het Dutch Dominoteam in den Boogaard met de Falldown. Finale rond  15.30 uur

 

19 –31 dec.                De Kerststallenroute (5 en 20 km) is bij voorkeur te bezoeken tussen 13.00 en 16.00 uur. Op 25 dec. zijn de meeste niet open

 

19, 22 en 26 dec.        Tentoonstelling in Den Boogaard met als thema: Kerstmis…vrede voor iedereen. Speciaal ook voor kinderen. Openingstijden: 11.00 tot 16.30 uur.

 

Nadere info: Jan Vriens, tel. 0653.2926.35

 

De samenwerkende organisaties zijn:

  • Stichting Vrienden van St. Jan Den Boogaard
  • Deelnemers kerststallenroutes De Sonman
  • Ondernemend Moergestel Galerie de Verdieping
  • Citymanagement Oisterwijk Cultureel Erfgoed Moergestel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© Copyright - Erfgoed Moergestel